Vinnarodds Allsvenskan

Alla är ju bekanta med ordet Allsvenskan, men inte alla känner till dess historia. Allsvenskan är den högsta divisionen i fotboll för klubblag i Sverige och den första säsongen av Allsvenskan spelades redan år 1924. Allsvenskan ersatte svenska mästerskapet i fotboll, en utslagsturnering som började spelas 1896. Till en början kallades turneringen för “Storserien” eller “Stora svenska serien”. I och med säsongen 1930/1931 fick Allsvenskan SM-status.

Allsvenskan spelas som en rak serie med 16 lag där samtliga deltagare möts i dubbelmöten. Segrarna blir svenska mästare i fotboll och får lyfta Lennart Johanssons pokal. Sedan 1957 spelas den allsvenska säsongen med start på våren och avslutning under hösten.

Odds

Om du spelar på allsvenskan är du bekant med odds. Det är ju en term som används i samband med alla spel inom vadslagningsgenren. Odds anger proportionen mellan vinst och insats. Ett högre odds ger mer pengar i vinst eftersom det är mer osannolikt. Odds ges av en bookmaker eller av ett spelbolag och kan vara både fasta eller flytande. Fasta odds innebär att spelbolaget i förväg gjort en bedömning om hur sannolika de olika utfallen är medan flytande innebär att oddsen ändras beroende på hur många som spelar på ett visst alternativ. Det finns flera olika sätt att beteckna odds på.

Europeiska odds

Europeiska odds kallas också för decimalodds och är ett tal som anger hur mycket man får tillbaka per satsad enhet.

Exempel: 1,5 i odds betyder att om du satsar 100 kr så får du tillbaka 1,5 x 100 kr, alltså 150 kr. Om du vinner vill säga.

Brittiska odds

Brittiska odds, även kallat traditionella odds, visar oddsen som ett bråktal. De anges som exempelvis 4/1, 4:1 eller 4 mot 1. Det här skulle betyda att du får 4 kronor tillbaka per satsad krona plus din insats tillbaka om du vinner, totalt 5 kronor med andra ord.

Amerikanska odds

Amerikanska odds, även kallat moneyline odds, har ett plus eller minus framför sig. Om det är ett plus så anger talet hur mycket du vinner om du satsar 100. Om det är ett minus så anger talet hur mycket du måste satsa för att vinna 100.

+300 betyder att du vinner 300 om du satsar 100, plus att du får insatsen tillbaka, totalt 400 tillbaka.
-300 betyder att du måste satsa 300 för att vinna 100, plus din insats tillbaka, totalt 400 tillbaka.

Vinnarodds Allsvenskan

Är du intresserad av att spela på Allsvenskan så kan du spana in säsongens odds. Alla sajter som tillhandahåller spel på Allsvenskan kommer i de flesta fall även att ange oddsen för respektive lag. Sedan finns det även en rad andra sajter som sammanställer och jämför de olika sajternas odds så att du kan göra någon slags sammanvägd bedömning kring hur du ska satsa dina slantar. Det blir ju lite speciellt eftersom det bästa laget ofta är mest populärt och därmed genererar låga odds. Det roligaste är så klart om det går bra för ett lag med höga odds och du hade turen att satsa rätt. I år tror många att Malmö FF kommer vinna och de har därmed ganska låga odds.