Spinata Grande slot

Mexiko! För oss västerlänningar kanske mest förknippat med roliga hattar, goda drinkar, festlig musik, tortillas och piñatas. Om vi stannar där och inte går vidare in på de mörka sidorna så måste man ju säga att en fest med en piñata är ganska så mycket roligare än en vanlig fest. För såväl vuxna som barn. För den som inte vet vad en piñata är så är en färgglad figur i papp som innehåller allt från presenter till godis och frukter. Den hängs oftast upp i snöre och deltagarna tar på sig ögonbindlar och försöker slå sönder piñatan med hjälp av käppar eller slagträn med syftet att dess goa innehåll bara ska rasa ut! Så det är alltså den festliga piñatan som gett namn åt det roliga slotspelet Spinata Grande från Netent. Spelet har som du kanske redan förstått ett Mexikanskt tema med allt av det innebär. Musiken är så klart klassiskt mariachi-musik och symbolerna är utan tvekan rakt av kopplade till Mexiko och bakom hjulen skymtar en mexikansk by där bilar rullar förbi och människor promenerar.

Spelet

Spelet har fem hjul, fyra insatsrader hela 40 stycken insatslinjer. Alla insatslinjer är fasta och är därmed alltid i spel. Det innebär att du, när du vill klicka igång en spelomgång, är begränsad till att välja myntvärde och insatsnivå. Som lägst kan du spela för 4 kr per snurr och som mest för 2000 kr. Alla högbetalande symboler består av piñatas i form av tjurar, fiskar, åsnor och så vidare. De övriga symbolerna föreställer pokerkort.

Specialfunktioner

Spinata Grande har några roliga funktioner. En av dessa är kolossalsymboler. Det är symboler som täcker fler positioner på hjulen så att det blir som en stor ruta kan man säga. Det här är en funktion som finns på en del andra spel men den är inte supervanlig. I Spiñata Grande kan alla symboler dyka upp i det här kolossalformatet och blir då 2×2- eller 3×3-symboler. Du får automatiskt lite större vinstchanser med denna funktion.

Spelets bonussymbol kan också fungera som en kolossalsymbol. Den tar då upp 3×3 rutor. När bonussymbolen visas på spelskärmen när hjulen har stannat så aktiveras per automatik en ”minislot”-funktion. Det innebär att de positioner som täcks av kolossalsymbolen börjar snurra som på en automat. Man kan säga att funktionen fungerar om en automat i automaten. Om det nu ger en bättre bild. En mindre ruta på spelplanen helt enkelt.

Om du träffar minst tre free spins-symboler i minislot-funktionen får du en runda med gratissnurr. Den inleds med fem gratissnurr och sedan kan du addera ytterligare snurr till dessa. I free spins-rundan finns vilda symboler som exempelvis kolossalsymboler och med lite tur kan du spela du hem rejäla vinster. Högsta vinsten i Spiñata Grande är 120 000 mynt. Arriba!